Guild Wars Bulgaria


News
Submit News
About the Game
Game Lore
Articles
Submit Article
Guild Wars FAQ
All Downloads
Search
Contact Us


Forum
Web Links
GWBulgaria IRC


Necromancer
Warrior
Elementalist
Monk
Ranger
Mesmer
Assassin
Ritualist


Necromancer
Warrior
Elementalist
Monk
Ranger
Mesmer
Assassin
Ritualist
Dervish
Paragon


The Tombs
Armor Crafting
Skill Locator
In-Game Emotes


Screenshots
Upload Screens
Wallpapers
Movies
World Map
Underworld Map
Fissure Map

Login
Username

PasswordForgotten your password?
Request a new one here.
Recent Users off
keflekzo Months
Spezial Months
tL_ Months
Ravenhear Months
toleto Months
dobber Months
Chavi Months
Liahim Months
Str1deR Months
KoenWinte Months

1944 Members
18253671 Unique Visits

Vote for us

www.guildwars.com

www.arena.net

www.ncsoft.net


Bulgarian Guild Insider #3: Интервю с shortie и Wran
Bulgarian Guild Insider: Представи се.

shortie: Казвам се Мария Камарашка, на 16 години от София (нали няма да ме слагате в сайт за запознанства)?

BG Insider: Какво те грабна от самото начало в играта?

shortie: Еми най-най-най-най-самото начало ме грабна графиката. Не мисля, че има човек, който да го отрече ^^ Guild Wars е най-красивата игра която съм играла някога, предполагам и за повечето играчи е така. Иначе PvP-то ме грабна. PvE-то винаги ми е било изключително скучно. Някак си не изпитвам удоволствие в това, да победя NPC. И в Guild Wars беше така, и в WoW си остава така.

BG Insider: Кога и как започна твоята ПвП кариера?

shortie: Ооо, ами още си спомням първото ми GvG )) Бяхме 4-5 човека от Small Gods (първата ми гилдия, с доста от хората там се познавахме от форума на data.bg ^^ ) и искахме да опитаме едно GvG. Взехме няколко henchman-и, а през това време не си спомням кой ни опяваше, че сме пълни идиоти, и как ще ни отнесат като „куцо пиле домат”. Еми, имахме късмет и гилдията срещу която играхме също беше с henchman-и и ги бихме.
Тогава още бях с Necromancer. Почнах да играя Monk по много странен начин. Тъй като necro-то ми беше Ne/Mo, и никога не можехме да намерим healer, винаги аз бях тази, която трябваше да лекува останалите. Та накрая се примирих със своята участ и си направих PvE monk )) Малко пооткраднах името на Rainy, ама кво да се прави. Нали и без това бяхме комбина ;)

BG Insider: Какво предпочиташ като цяло - ПвЕ или ПвП И кой ти е любимия клас герой?

shortie: Определено PvP. Любимият ми клас винаги ще си остане monk. За damage dealer хич не ме бива, защото до такава степен съм свикнала да гледам кръвта на съотборниците си, че гледам по някакъв начин да ги хийлна xD Даже в WoW с бандажи съм хийлвала ))

BG Insider: Тъй като играеш почти от самото начало , през кои гилдии си минала докато се откажеш?

shortie: Първата ми гилдия беше Small Gods. Имаше наистина страхотни хора там, научих доста за играта благодарение на тях. Даже си спомням на една гилд среща Yoda си беше принтирал всички скилове в играта и ги обсъждаха с tL_, което наистина ме учуди. Следващата ми гилдия беше The Bulgarians. Наистина страхотна гилдия също, в нея, се чувствах като в едно голямо семейство, в което лошият родител беше Corley )) Все още си спомням изблиците му на ярост по Team Speak - „Вие, ако играете така, не заслужавате да побеждавате!” Научих много за играта и от там, най-вече от Rainy и U Li.

BG Insider: Ти беше в основния отбор The Bulgarians, което те прави българката с най-големи постижения в Guild Wars, защо мислиш, че постигнахте такива успехи, на какво се дължеше?

shortie: Караниците на Corley! )) Добре де, мисля, че всички бяхме достатъчно търпеливи и отдадени на играта и всички имахме желание да успеем. Когато нямаше GvG, всеки тренираше усилено. Още си спомням с Rainy как тренирахме позициониране. Също, като се кажеше „Утре 2100 в GH – GvG” всеки беше максимално точен.

BG Insider: Кое смяташ за най-голямото ти постижение в играта?

shortie: Още си държа screenshot с 4тото място. Наистина се гордея с това. Също и с постиженията ни в ESL.

BG Insider: Тъй като ти игра само до излизането на Nightfall, с какво мислиш, че се промени играта тогава. Стана по-добра, по-разнообразна или по-не балансирана?

shortie: Определено по-не балансирана. За съжаление ArenaNet претупаха expansion-ите. Наистина бързаха да ги пуснат на пазара, което мисля, че беше доста тъпо.

BG Insider: Какво мислиш изобщо за идеята за експанжъните?

shortie: Честно, Guild Wars щеше да е по-добра игра ако имаше месечни такси. Защото приходите на ArenaNet са само от expansion-и, и те бързат да ги пуснат на пазара, и съответно не ги доизпипват. Хубавото е, че представят нови континенти, и за PvE играчите има повече разнообразие. А колкото до новите скилове – доста време минава докато ги балансират, според мен.

BG Insider: Знаеш за излизането на Guild Wars 2 в идните години, смяташ ли да се завърнеш към нашата мила родна Тирия или ще продължиш да играеш различните продължения на World Of Warcraft?

shortie: Определено да. От всичките неща, които съм чела, GW2 ми звучи наистина интересно. Пък и малко или много се надявам да имам възможността да играя отново с хората, с които започнах да играя.

BG Insider: Доколкото знам си доста успешен и добър Priest в WoW, както беше добър Monk тук в GW. Можеш ли да ми кажеш какви са разликите между PvP и PvE режимите на двете игри?

shortie: Абсолютно всеки, играл и двете игри ще потвърди, че PvE-то е много по-интересно в WoW, от колкото в Guild Wars. Warcraft има изключително дълга и интересна история, и мисля, че това прави PvE-то още по-интересно. За PvP-то...еми, в WoW малко или много всичко зависи от късмет. Дали ще имаш crit, дали ще resist-неш магията на противника, за колко ще те удари тази магия и така нататък....доста неща зависят от самият теб, но за съжаление не всички. Точно това наистина много ми харесва в Guild Wars. Всичко зависи от теб и съотборниците ти, и съответно от team work.

BG Insider: Помага или пречи да си жена в две толкова мъжки игри?

shortie: Еми, зависи едно момиче какво търси, да ти кажа честно. Повечето момчета (айде, няма да казвам всички), като разберат, че едно момиче играе на компютърна игра и почват да му свалят звезди и да го глезят. Аз лично в WoW не съм се оставила да ме глезят, защото наистина исках да се науча да играя.

BG Insider: Смяташ ли, че като цяло в компютърния гейминг, жените са конкурентно способни на мъжете и в частност Guild Wars и World Of Warcraft?

shortie: Не. Мисля, че и малкия брой жени в гейминга го показва. Малко момичета имат волята да станат добри в „мърдането на пикселчета”. Повечето момичета, които познавам играят на компютърни игри за удоволствие. Ако наистина човек няма желание и мотивация да е сред най-добрите в някоя игра, не виждам как може да е конкурентно способен.

BG Insider: Благодаря shortie. Надяваме се да се видим отново във Guild Wars 2 :)
Bulgarian Guild Insider: Представи се.

Wran: Wran, 29 години, играя GW от beta тестовете, allround играч.

BG Insider: От къде чу за играта и какво те грабна в самото начало?

Wran: От статия в едно немско списание, от там получих и първия си бета ключ. GW е първата ми онлайн игра. От началало ме грабна графиката и възмоността да играя с непознати хора, това беше нещо съвсем ново за мен.

BG Insider: Какво ще каже за PvP-то? Кога започна твоята кариера в тази част от играта?

Wran: Първото ми участие беше в Yaks Bend арената и мисля че отборът ми не беше много щастлив да съм при тях :-) Сериозно започнах в Tombs с един-двама приятели, но това беше едва след 6 месеца игра, ако си спомням добре.

BG Insider: Кое предпочиташ като цял, PvE или PvP?

Wran: Еднакво, когато едното ми омръзне се връщам към другото.

BG Insider: Кои са бившите ти гилдии?

Wran: Първите две бяха PvE гилдии, мисля че бях там повече от година, като цяло беше губене на време, но ми останаха добри приятели от тях, с които сега играя HA или GvG. Първата ми GvG гилдия след това беше SmrG. След това имаше малко опити да играя с българи, но нещо не се получиха, после бях в една италианска гилдия sUk, играхме на около rank 400 ниво, доколкото си спомням и повече HA.
Най-сериозната ми гилдия беше Ghostly Zeroes в която бях 8 месеца докато не се скарах с лидера, който все още ме моли да се върна :-P
Ох, забравих ви вас с lurk :-) Хубави мачове бяха, ама само да не бяхте всичките Drama Qeens :-P

BG Insider: В коя гилдия си в момента?

Wran: Сега съм в Enigmatic Minds, играчите са половината от OTL, играем рядко GvG и предимно balanced, затова сме ранк 415. Има добри играчи, но не се взимаме насериозно и затова така :-)

BG Insider: Как оценяваш играта в момента, по-добра или обратното спрямо началото и?

Wran: Странното е, че вместо да става по-разнообразна (говоря за PvP) с всички нови скилове от новите кампании и допълнения, тя е скучна. Хората играят това което винаги са играли с малко модификации и много рядко измислят нещо ново.

BG Insider: Как оценяваш изобщо идеята за експанжъните и защо според теб се наложи ArenaNET да започнат да правят Guild Wars 2?

Wran: Aми аз не споделям общото мнение, че играта стана небалансирана след кампаниите и expansion-a, просто смятам, че хората не използваха разнообразието за да я направят интересна. Разбира се имаше скилове които
трябваше да се променят, но в крайна сметка, кой би играл игра която си е същата 3 години? Мисля, че Guild Wars 2 е просто начало на чисто за нещата които мнозинството иска. А иначе за мен най-големия проблем за GvG обществото е, че махнаха турнирите на живо с голям награден фонд, повечето се чувстват като куче на което са му взело кокала :-)

BG Insider: А за въвеждането на ATs (и приложащите награди) и различните приложения на Balthazar Faction-a? Прекалено закаснял последен опит за съживяване на PvP-то ли е според теб?

Wran: Ако беше от началото, мисля че повечето хора които се отказаха щяха още да играят.

BG Insider: Като изключим нещата които спомена, какво друго би желала да се промени в играта, какво би ти допаднало?

Wran: Хм Sidenote, Obs Mode освен многото положителни страни насърчава копирането твърде много, това, според мен, също умножава оплакванията.

BG Insider: Ще играеш ли Guild Wars 2 и какво смяташ, че трябва да представлява самата игра?

Wran: Предполагам, че ще играя, не очаквам нищо за сега, чакам, ако има бета тест и мога да участвам да ме изненадат.

BG Insider: И сега, все пак си една от най-успелите жени в българския Guild Wars, смяташ ли, че да си жена е предимство с една толкова "мъжка" игра?

Wran: Предполагам е било от значение, че съм жена, оказва се, че достатъчно хора в играта са кавалерски възпитани и не смеят да се карат на жена, а по-скоро се втурват да помагат :-) Незнам дали е предимство, ако си в отбор с наистина добри играчи те не те забелязват по време на игра, тогава има значение как играеш.
В общи линии , на мен по-лесно ми се прощават грешките отколкото на другите :-) Случвало ми се е да ми казват, че играя наистина добра и че съм много зле, женска променлива природа, какво да ни правиш.

BG Insider: Кой ти е любимия Class и защо?

Wran: Нямам любим клас, както PvE и PvP ми омръзват на смени, така и ми омръзва да играя един class. Не се научих да играя melee и interrupter-и (mesmer и ranger), останалите уж ги мога и им се радвам. Сега играя ranger в PvE, може пък и от мен да излезе нещо след време. Става въпрос за PvP разбира се, в pve мога всички :-P

BG Insider: Смяташ ли, че жените са конкурентно способни на мъжете?

Wran: Незнам честно, ако съдя по себе си, аз играя тази игра само за кеф и без да влагам много много усилие (което не означава време!). Мъжете им се иска да играят в детайл. Ако ме интересуваше, можех да играя 5 пъти по-добре, но го правя за да минава времето и за разпускане.
Ако това е женската натура, а не само моята, тогава сигурно не сме конкурентно способни. Обаче не бих правила обобщителни заключения, вероятно има и жени които знаят всички animations, skill sounds, броят за интеръпти, гледат всичко 8 играчи къде се намират и какво правят и т.н... за мен това са повече усилия от колкото си струва.

BG Insider: Хайде малко за PvE...какво мислиш за HM, има ли смисъл от него различен от трупането на титли и достатъчно предизвикателен ли е за да направи PvE-то по-интересно?

Wran: Аз си падам по титлите, че няма особенно смисел съм съгласна, но човек въпреки това ги иска. PvE скиловете от EoTN придават смисъл на repotation титлите, но направиха играта твърде лесна. За човек, който играе вече 3 години, не се оплаквам, че минавам всичко бързо или че съм много добра :-P
Ох, въпроса беше за Hard Mode, май той остана интересен само защото всички farm варианти в Normal Mode ги нърфнаха. Vanquishing титлите са доста безмислени, exploriting титлите май са единствените, които носят нещо, човек вижда местенца до които иначе не би отишъл, а в графично отношение има много перли.
Posted by dobber on January 21 2008 - 10:45:33 0 Comments 4053 Reads Print
Comments
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.

Quick Skill on

Member Poll off
Любима част на Guild Wars?

Prophecies

Factions

NightFall

Всички са ми любими

Никоя не ми е любима

WoW е N1 ! Опа, грешен сайт!

You must login to vote.

GW Ladder Peek
Wed, 8 Sep 2010 01:06:09 +0300


Latest Articles
Ritualist - Обща...
Assassin - Обща ...
Как се създ...
Рангови Ти...
Героите(Hero ...

Latest Threads
Последни Теми във Форумите
Thursday October 29th

ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ GUILD WARS !!!

ДЕСЕТ ГОДИНИ GUILD WARS !!!

Състояние на играта

Guild Wars технически проблем

Няколко нови куеста в GW1 == free tormented weapon

проблем с паролата на ГВ

GW Дропи яко :(

Въпрос от новак

ACTA / PIPA / SOPA n shit

Седем Години Guild Wars България!
Defend North Kryta Province (Hard mode)

Малак вапрос

Въпроси относно играта

GvG въпрос/и

Еле/Монк хейлър

Рън техники за Nightfall

Leveling Guide 1-20

Малко въпроси

N/P AB build

Добър билд за air ele
Конкурс

Show your UI !

Интервю с Даниел Дочиу

Ева в класацията на Voodoo Extreme за Свети Валентин

Я са намерете грешката :)

Скалъпих едно клипче в youtube ..

Guild Wars alpha test 0.o

Норнска маска - шотландски боец

Конкурс за най-добре миксирана броня

Guild Wars Paragon Dance Music Video
Продавам Pre-purchase развит акаунт.

Продавам Guild Wars 2

Разменям Guild Wars 2 за Diablo 3

GW 2 account си търси нов стопанин.

Продавам: GW2 акаунт

Търся си Eye of the North

Сто кила ракия давам!

Продавам!!!!

Купувам ЕОТН

tomes
Project Frontline

Размисли и страсти относно новите Guild Wars гилдии

Набирам хора за Charr only PvP guild/light role-playing

The Last Dark Legion [DARK] набира нови членове

Търся играчи за gvg

Мета нууб fs!

dead game

PRIQTEL V NYJDA SE POSNAVA :wink:

Guild Wars & Factions отначало

Ultra Meta Comeback [iway]
6ти албум о_О

5ти албум :D

4ти албум

ЧНГ!

Съвет за смяна на видео карта

ЧРД Dobber!

Razer Goliathus Pad

Евро 2012

Ново ПЦ за GW2

Лабиринт
Играещите татковци

Приключения в JQ или един добър ПвП/ПвЕ еле билд

Снимки на геройте!!

Вчера и днес

Най-скъпият дроп :P

да се похваля :)

Какво не е наред в картинката?

An everyday BGf-story

едно бъгче от фестивала

Ако нямаше левъл кап
Бъгове по форума

Guild Wars 2 Giveaways on European Fansites

Спечели Guild Wars 2 акаунт

Guild Wars 2 meet up - RockIt на 20ти Август

GuildWars.bg и GuildWars 2

За проблемите със сайта и форума през последните дни.

Проблем с Google Chrome

Проблем с качването на подпис

Запитване

Team Speak 3 server на GuildWars.bg
War Thunder - за фенове на aircraft combat sims

Black Desert Online - ново поколение MMORPG

The Elder Scrolls Online

Продавам/разменям Diablo 3 battlenet account

World of Tanks

Spec Ops: The Line

Unreal 4 engine showcase

RaiderZ

Tera Online

GoG.com
Продавам развит Pre-purchase Guild Wars 2 акаунт.

Продавам Guild Wars 2

Продавам Guild Wars 2

Продавам gw2

Продавам Guild Wars 2

Продавам GW2 acc

Заменям GW2 за Diablo 3

Продавам GW2 акаунт !

Заменям Diablo 3 за Guild Wars 2

Продавам GW2
Heart of the Swarm

This is where Dreamhack plans to hold their ESPORTS event in

Любопитно четиво

Chat канали, най-накрая в 21 век :)

Goons of Korhal - Starcraft Nation

Patch 1.1

Grrrr започва SC2!

sc2casts

карти за СК2

Star Craft 2 rage
Новия пач

BG Stream

WCG Finals

Free ip boost from alienware

Magma Chamber

New Heroes

Server Stability .... Number One What ???

US Final ... CLG vs Epik

UPDATES

Shots
General

Nicknames

Бета ключове
GW 2 ?

[BGf] Bulgarian Soul Reavers

Keepers of lady [gaga] търси люде :) за PvP предимно

Гилдии

Desolation

Търсят се хора за sPvP отбор

Малко помощ.

Bulgaria on three seas [BOTS]

ETA (Unforgettable Memories)

[BG] The Bulgarians - (Seafarer's Rest)

Latest Images

X-fire ingame chat


X-Mass Card Back


X-Mass Card Inside


X-Mass Card Front

Website design by Chavi Boncheff and Gavrail Kubatev using PHP-Fusion.
Site best viewed in resolutions of 1024x768 or higher with text size medium and font MS Reference Sans Serif.
Guild Wars is a trademark of NCsoft Corporation. Copyright © NCsoft Corporation. All right reserved. © 2004 ArenaNet, Inc. Guild Wars related content of this website is copyright ArenaNet, a wholly-owned subsidiary of NCsoft Corporation. All rights reserved. ArenaNet, Arena.net and the ArenaNet logo, as well as Guild Wars, are trademarks or registered trademarks of NCsoft Corporation. All other trademarks are the property of their respective owners.
Powered by PHP-Fusion v6.00.108 © 2003-2005
Top